18 Mart 2016 Cuma

Ofis Dizaynı | Red Bull Soho, Londra


Dünyanın en büyük markalarından birisi olan Reb Bull'un çalışanları için hazırladığı çalışma alanları bir çok firma için ilham verici niteliktedir. Hem binası hem de ofis mobilyası ile oldukça farklı bir hikayesi olan Soho'da ki çalışma ofisi her açıdan mükemmel dizayn edilmiştir.

Soho'da yer alan eski birahaneleri ofis olarak değerlendiren Red Bull ofis binası olarak da son derece farklı bir fikir ortaya koymuştur. Aynı zeminde bile yer alamayan birbirinden ayrı bu 5 binada çalışanlar için sadece bir ofis değil yaşam alanı tasarlanmış. Çalışanlar için rahat ve serbest bir alan oluşturmak amacıyla yenilikçi ve eğlenceli çözümler ofis mobilyaları ve özel tasarımlarla gerçekleştirilmiştir.

Yenilikçi ofisler arasında Red Bull'un Londra'da ki binası ekip çalışmaları için tasarlanmış son derece kolektif bir alan oluşturulmuştur. Çalışanlar için eğlenceli ortak alanların düşünüldüğü ofiste sürekli dinamik bir enerji hakimdir ki bu çalışanları sürekli aktif tutmanın en güzel yoludur.


Minimal ve çağdaş çizgilerle tasarlanmış bu ofiste herşey çalışanların daha zinde ve enerjik olmaları için tasarlanmış. Son derece sade ofis mobilyası modelleri ile çalışma ortamının ağırlığı silinmiş daha ferah bir alan oluşturulmuş Kullanılan mobilyalarda Red Bull'un kurumsallık belirtileri de net bir şekilde ortaya koyulmuş. 



Çalışanlar için hazırlanan ortak alanlarda kullanılan tüm ofis mobilyaları eğlenceli zamanlar yaratmak için tasarlanmış. Görüşme masasının masa tenisi olarak kullanılabilmesi, merdivenlerden inmek yerine kaydıraktan kayılması gibi bir çok farklı düşünce elbette çalışanları sürekli zinde tutmak için geliştirilmiş. Bu fikir kesinlikle çok mantıklı ofis içinde sürekli standart bir havanın olması enerjinin düşmesine de neden olacaktır bu nedenle daha aktif bir alan yaratmak iş başarısını ve motivasyonu mutlaka destekler ki dev markaların bu yöntemi seçmeleri fikrin ne kadar doğru olduğununda kanıtı gibi. 



Mobilyalara göz atacak olursak rahatlığın ön planda olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca tüm ofis tasarımında alanları birbirine bağlayan çizgiler dikkat çekiyor bu alanda bir bütünlük oluşturmak için düşünülmüş olabilir. Red Bull logosunu ismini yada ürün görsellerini de mobilyalarda görmek mümkün ya marka imaj yönetiminde mobilyaların payı büyük. Rahatlığın öneminden yazının başında bahsetmiştik bu ofislerde öncelik kesinlikle konfor kullanılan ofis koltukları, ortak alan koltukları ve mobilya tasarımları kesinlikle bunu gösteriyor.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder